Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Seçimde, Balıkesir'de en az 5 milletvekilliğini hedefliyoruz”

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça:  Seçimde, Balıkesir

Erdek Belediyesi tarafından, Kuştepe” mevkiinde, fakir vatandaşlar için hazırlanan konteyner evler yerlerine monte edildi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Erdek ilçe başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret sırasında İlçe Başkanı Metin Uysal’ın yanı sıra gençlik kolları da hazır bulundu. Burada düşüncelerini açıklayan Havutça, “Önümüzdeki haziranda yapılacak genel seçimlerde Balıkesir’de en az 5 milletvekili çıkarmayı ve oylarımızı yüzde 40’ın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un, kendisi hakkında söylediği “Soru önergesi verilmez” şeklindeki değerlendirmesine de yanıt veren Havutça, şunları söyledi:
“Edip Bey, 16 yıldır milletvekilliği yaptığını söylüyor. Partisi AKP, 12 yıldır iktidarda bulunuyor. Bu süre içinde, parlamentonun kürsüsüne yalnızca yemin ederken çıktı. Bu kürsüden, onu, Balıkesir’in bir sorununu anlatırken hiç görmedik. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda ise çok şaşırtıcı bir şekilde, Balıkesir’in 60 mahallesinin arsenikli su içtiğini söyledi. Yani Balıkesir’in sorunlarından bu kadar habersiz. Ben, 4 yıl içinde 117 kez TBMM kürsüsüne çıkarak, ülke ve Balıkesir’in sorunlarını dile getirdim. Ayrıca çok sayıda soru önergesi verdim. Balıkesir’deki sorunlar ve aksaklıkları sormak milletvekili olarak benim görevimdir.” 

TÜLAY BAPUÇÇU’YA ELEŞTİRİ
AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuççu’nun, “Türkiye’de Cumhuriyetin artık sona erdiği” şeklindeki sözlerini, yeniden milletvekili seçilmek için “Padişahına, padişahlık mesajları” olarak değerlendiren Havutça, şunları söyledi:
“Bu milletvekilimiz, sözüm ona mecliste çağdaş Türk kadınını temsil ediyor. Cumhuriyeti, ‘90 yıllık reklâm arası’ olarak nitelendiren bu arkadaşımız, eğer Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet olmasaydı, bugün milletvekilliği koltuğunda oturabilir miydi? Bu milletvekili, tam bir akıl zafiyeti geçiriyor. Gelecekte bu ihanetlerin hesaplarını mutlaka soracağız.”
Haber : Önder Balıkçı

 



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli